'Simone Kleinsma was niet op tijd om afscheid van Guus te nemen'

Het stel tijdens de première van The Sunshine Boys, in 2015

Het stel tijdens de première van The Sunshine Boys, in 2015© Daniel Kroll

Simone Kleinsma (58) was niet bij haar grote liefde televisieregisseur Guus Verstraete op het moment dat hij overleed. De musicalster was te laat om afscheid te nemen van haar man, die na een hartoperatie vrijdag een hartinfarct kreeg.

Suzanne Borgdorff

Volgens De Telegraaf overleed Guus in het Tergooi Ziekenhuis in Blaricum. Medici zouden Simone hebben laten weten dat het beter ging, toen het noodlot vrijdagochtend vroeg toesloeg.

Overlijden kwam totaal onverwachtGuus, die in 1990 met Simone trouwde, zou volgende maand 70 jaar geworden zijn. Dat de voorbereidingen voor een groot feest in volle gang waren, geeft aan dat zijn overlijden totaal onverwacht kwam. ,,In totale verbijstering laat de familie weten dat Guus Verstraete vanochtend vroeg op 69-jarige leeftijd is overleden. Guus werd eerder deze week opgenomen in het ziekenhuis vanwege hartproblemen. De familie vraagt hun privacy te respecteren'', aldus een woordvoerder van de familie vrijdag.

Showbizzwereld in shockGuus regisseerde diverse films en tv-shows, de laatste vaak voor Joop van den Ende. Producties die hij voor zijn rekening namen waren onder meer (enkele series van) Bassie en Adriaan, Ik ben Joep Meloen (film met André van Duin), Wedden, Dat..?, de Surpriseshow, de Soundmixshow, Laat de Leeuw, en Ron's Honeymoon Quiz. De showbizzwereld is in shock om het overlijden. Zo liet Joop van den Ende weten 'diep, diep verdrietig' te zijn om het heengaan van zijn goede vriend.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee