Meeuwis met nieuw werk in Heerlen

© ANP

Muzikant Guus Meeuwis (44) test op 4 november nieuw werk in Theater Heerlen. Nog voor zijn nieuwe liedjes op een album verschijnen, speelt de Brabantse zanger ze met The Monkey Sandwich Band.

Ruud Maas

De band werd in 2010 door Meeuwis bedacht toen hij de liedjes van zijn cd Armen Open nog wilde bijschaven door ze live te spelen. Bij het daaropvolgende album ging hij op dezelfde manier te werk en nu doet hij dat opnieuw.MeiDe nieuwe cd van Meeuwis verschijnt in mei volgend jaar. Meeuwis: “We zijn heel veel liedjes aan het schrijven. Eigenlijk teveel voor één album. Een goede reden om The Monkey Sandwich Band weer van stal te halen. Dat was de vorige keer zo onwijs leuk en nog zinvol ook. Het is fijn om de liedjes voor publiek te spelen voordat we de studio in gaan. Even uitproberen hoe ze het live doen. Ze langzaam laten rijpen.”Volgens Meeuwis speelt hij tijdens de tournee langs clubs ‘alles wat we op de plank hebben liggen’ gecombineerd met oude hits. Singer-songwriter Charl Delemarre verzorgt het voorprogramma.

Vanaf zaterdag zijn kaarten te koop voor het concert.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee