Eerste beeldjes Viva la vida uitgereikt

© Diana Scheilen

De eerste 25 replica’s van het 11 meter hoge beeld van Juan Ripollés zijn uitgereikt aan de kopers. De creatie van de Spaanse kunstenaar, genaamd Viva la vida, komt in de zomer in het centrum van Kerkrade te staan.

Redactie

Ripollés heeft op verzoek van burgemeester Jos Som naast het origineel honderd replica’s gemaakt. Die kosten 3000 euro per stuk. De opbrengst daarvan (drie ton dus) wordt deels gebruikt om de kosten van het grote beeld (twee ton) te betalen. Het restant is voor de kunstenaar.

VerkoopSom is niet bang dat hij (lees: de gemeente Kerkrade) met tientallen beeldjes in zijn maag blijft zitten. De SP is het er totaal niet mee eens dat drie ton overheidsgeld voor dit project is gereserveerd, zonder dat de gemeenteraad daar iets over heeft kunnen zeggen. De SP heeft inmiddels vragen over deze kwestie gesteld.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee