Zandvoort onderzoekt terugkeer Formule 1

© ANP

De gemeente Zandvoort en het plaatselijke circuit hebben een onderzoeksbureau opdracht gegeven uit te zoeken of een Nederlandse Formule 1-race in de toekomst weer haalbaar is.

Redactie

Dat meldt het Haarlems Dagblad. De resultaten worden volgens de krant voor de zomer verwacht. EvenementenBehalve de Formule 1-race, moet het bureau ook onderzoeken of er mogelijkheden zijn voor andere grootschalige evenementen op het Circuit Park Zandvoort. Het onderzoek kost zo'n 50.000 euro. Prima bereikbaarWethouder Gerard Kuipers spreek van een 'weg die we stap voor stap zorgvuldig moeten belopen'. Aan het Haarlems Dagblad laat hij weten dat het circuit prima te bereiken is. "In Spa zijn de files altijd veel langer. Daarnaast kun je met de trein naar Zandvoort komen." Ook het tekort aan tribunes is volgens de wethouder geen enkel probleem. "Die bouwen we gewoon bij. Kijk naar Monaco, daar doen ze dat ook."UitloopstrokenOver de staat van het circuit maakt hij zich geen zorgen. Volgens Kuipers moeten her en der wat uitloopstroken worden toegevoegd, "maar verder is het circuit prima voor de bolides van Verstappen en zijn collega's."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee