Oud-justitietopman aan het roer bij Daelzicht

© Maartje van Berkel

Peter Muijen, de voormalig hoofdofficier van justitie van het parket Roermond, wordt de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur bij Daelzicht. Hij moet ervoor zorgen dat de door interim-bestuurder Nettie Saarloos ingezette cultuurverandering bij de gehandicaptenzorginstelling wordt voortgezet.

Bram van der Heijden

Daelzicht biedt verspreid over Limburg zorg aan zo’n 1800 gehandicapten. De instelling uit Heel raakte vorig jaar in opspraak. Dat was onder meer vanwege vermeende belangenverstrengeling. Ook klaagden personeelsleden over een angstcultuur binnen de organisatie. Nadat de raad van bestuur was opgestapt werden er diverse onderzoeken uitgevoerd binnen de organisatie om in kaart te brengen wat er zoal mis is gegaan bij Daelzicht. Uiteindelijk bleek er geen sprake van fraude te zijn, maar kon wel geconcludeerd worden dat een hoop zaken niet zo waren gelopen als zou moeten.Interim-bestuurder Nettie Saarloos bracht vervolgens de organisatie weer in ietwat rustiger vaarwater. Desondanks zag de voormalige raad van toezicht zich toch genoodzaakt om op te stappen. Dat gebeurde nadat de ondernemingsraad het vertrouwen in het toezichthoudende orgaan had opgezegd. Inmiddels is er een nieuwe raad van toezicht aangesteld onder leiding van Antoinette Knoet-Michels. Zij stelt dat Daelzicht met de komst van Peter Muijen weer een ‘krachtige en ervaren’ raad van bestuur heeft.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee