Celstraffen voor runnen drugslab Well

© Pieternel Kellenaers

De rechtbank heeft maandagmiddag Roermondenaar T.J. (31) veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf. De Roermondenaar heeft volgens de rechtbank samen met twee Brabanders een drugslaboratorium aan de Bergweg in Well gerund.

Redactie

Die twee werden ook veroordeeld tot vier jaar cel. De rechtbank sprak andere twee Brabanders vrij.De officier van justitie eiste twee weken geleden tegen de vijf mannen ieder vier jaar gevangenisstraf.

Schietpartij De politie ontdekte het drugslaboratorium, waarin synthetische drugs werden geproduceerd, bijna twee jaar geleden bij toeval. Ze was namelijk op zoek naar de daders van een schietpartij nadat langs de rijksweg in Well een bloedende man was aangetroffen.

Bij een klopjacht door de omgeving werden, nadat het slachtoffer was afgevoerd, de Roermondenaar en de drie Brabanders opgepakt. De vierde Brabander, het slachtoffer van de steekpartij, werd verder vrijgesproken van huisvredebreuk. De bloedende man drong een woning aan het Knikkerdorp binnen nadat hij in paniek door het dorp had gerend.

De rechtbank sprak een zesde verdachte, de koper van de drugswoning aan de Bergweg, ook vrij. Tegen hem was twee weken geleden achttien maanden cel geëist.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee