28 maanden cel tegen veelpleger uit Kerkrade

© ANP

Het Openbaar Ministerie heeft 28 maanden celstraf geëist waarvan 10 maanden voorwaardelijk tegen een 26-jarige veelpleger uit Kerkrade.

Ruben van Erp

Saïd El H. zou onder andere muziekinstrumenten van het Kerkraads Symfonie Orkest hebben gestolen uit de Aula Major in Abdij Rolduc.DelictenNaast het stelen van muziekinstrumenten wordt El H. ook verdacht van diefstal van een portemonnee uit de Hamboskliniek, pinpasfraude, een woninginbraak, het vernielen van zijn enkelband en vier winkeldiefstallen in Kerkrade. De advocaat van El H. vroeg voor de meeste feiten vrijspraak wegens gebrek aan bewijs.BehandelingDe Kerkradenaar komt in aanmerking voor de maatregel ISD, die is bedoeld voor stelselmatige meerderjarige daders, al dan niet met een verslavings- of psychiatrische problematiek. Hij geeft zelf aan zo snel mogelijk met zijn behandeling te willen starten.De uitspraak van de rechter volgt over twee weken.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee