App moet Limburgers aan baan in Duitsland helpen

© Youtube

Een Limburgse app moet het vinden van een baan in Duitsland makkelijker maken. De app, GrenzJobs genaamd, is maandag in Venlo gelanceerd door minister Henk Kamp van Economische Zaken.

Stefan Dölcken

GrenzJobs komt voort uit een samenwerking tussen de Venlose VVD en Duitse liberale zusterpartij FDP Niederrhein. De app is in opdracht van de partijen gemaakt door leerlingen van de Avans Hogeschool in Breda en is sinds vandaag beschikbaar voor Android- en Apple-toestellen.

TipsDe app bevat onder meer een actueel overzicht van vacatures in Duitsland en tips voor het solliciteren in het buitenland. Hij is beschikbaar in het Duits en in het Nederlands. Volgens de initiatiefnemers is het ook de bedoeling om meer Duitsers in Nederland aan de slag te krijgen.

Te laagMinister Henk Kamp verzorgde maandag in Venlo de aftrap van het project. Volgens hem is het aantal van 11.000 Nederlanders dat nu een baan in Duitsland heeft veel te laag. De app kan volgens hem een bijdrage leveren om drempels weg te nemen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee