Pitbull gered van spuitje omdat hij geen bijter maar redder is

© Twitter

Buddy, een pitbull die wegens een bijtincident een spuitje zou krijgen, mag van de Australische autoriteiten toch blijven leven. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat de hond een 9-jarige jongen per ongeluk verwondde toen hij het verdrinkende kind uit een snelstromende rivier redde. Het kind was daarvoor door zijn moeder in het water gegooid.

Tom Tates

De in beslag genomen hond zat de afgelopen dagen in een asiel: wachtend op een dodelijke injectie. Zijn baasjes begonnen een actie om hun viervoeter te redden en die petitie werd in korte tijd door 45.000 mensen ondertekend.

Geen opzetVolgens de eigenaars van Buddy heeft de pitbull het kind niet met opzet gebeten, maar ontstonden de bijtwonden tijdens een reddingspoging. De politie gelooft dat en geeft de hond terug aan de eigenaars.

Lees ook: Pitbull redt jongetje (9) nadat moeder hem probeert te verdrinkenBuddy kwam afgelopen week in actie toen een 27-jarige vrouw haar twee kinderen - de 9-jarige jongen en zijn vier jaar jongere broertje - in de Murray rivier in Australië had gegooid. Vervolgens zou ze haar kinderen hebben willen verdrinken. De hond, die volgens zijn baasjes een goed ontwikkeld 'moederinstinct' heeft en een zacht karakter, sprong het water in en zwom als een speer naar de kinderen toe. Het dier slaagde erin de oudste jongen de kant op te slepen. Zijn broertje kon hij niet vinden. De politie denkt dat het kind is verdronken en zoekt nog naar het lichaam.

MoordDe vrouw die haar kroost in de rivier gooide zit vast. Ze wordt beschuldigd van moord en poging tot moord. De grootvader van de kinderen is overigens ook een actie begonnen. Doel daarvan is geld te verzamelen voor een vliegticket: nodig om zijn nog levende kleinkind te kunnen zien.

De man is ook van plan redder Buddy, die later deze week terug mag naar zijn baasjes, met een bezoekje te vereren. ,,Als hij er niet was geweest, had mijn andere kleinzoon waarschijnlijk ook niet meer geleefd'', vertelde hij aan de Australische editie van Daily Mail. De 9-jarige jongen ligt momenteel in het ziekenhuis waar hij wordt behandeld voor zijn bijtwonden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee