Roermondenaar na schieten op auto tot ieders verbazing meteen vrij

© John Peters

Een 21-jarige Roermondenaar mocht maandag meteen de rechtbank in Roermond uitlopen terwijl hij kort daarvoor nog acht jaar celstraf tegen zich had horen eisen. Hij loste vorig jaar september schoten op inzittenden van een auto.

Remco Koumans

Een relatie die de verdachte had met een meisje was aanleiding voor de schietpartij in de Roermondse wijk 't Veld. Familieleden van het meisje zagen die relatie niet zitten. Een van de beschoten personen was een broer van het meisje. De verdachte zei dat hij al langer door hem werd lastig gevallen.De verdachte stelde dat hij de inzittenden van de auto alleen maar had willen laten schrikken. Justitie vond echter dat er sprake was van poging tot doodslag en eiste acht jaar celstraf. Tot ieders verbazing deed de rechtbank meteen uitspraak in de zaak en sprak de verdachte vrij omdat het bewijs voor poging tot doodslag ontbrak. Justitie gaat in hoger beroep.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee