VVV morst punten in Galgenwaard

© AD

© Peter Leijsten

thumbnail:
thumbnail:

VVV heeft maandagavond in de Galgenwaard op weg naar de titel in de eerste divisie twee punten verspeeld. Jong FC Utrecht hield de ongeïnspireerd acterende koploper, die in de Domstad arriveerde zonder de zieke trainer Maurice Steijn, op 0-0.

Peter Leijsten

VVV speelde in de eerste helft in een te lage versnelling om het de thuisploeg echt lastig te maken. De Venlonaren dachten na ruim een kwartier op voorsprong te zijn gekomen bij een kopbal Nils Röseler. Maar arbiter Van der Eijk oordeelde dat Jeff Hardeveld de bal weggehaald had voordat deze de lijn helemaal gepasseerd had.Even later claimde VVV vergeefs een strafschop toen Torino Hunte over de knie ging bij Maarten Peijnenburg. Wederom oordeelde Van der Eijk in Utrechts voordeel.

In het verdere verloop van het eerste bedrijf liep het steeds minder bij VVV, Jong FC Utrecht nam bij tijd en wijle zelfs brutaal het initiatief en was bij een uithaal van Dani van der Moot zelfs dicht bij de 1-0.Tweede helftVVV startte de tweede helft met meer urgentie in het spel dan voor de thee. Het leidde direct al tot de fraaiste aanval van de avond, ingeluid door een rush van rechtsback Tristan Dekker. Aan het einde daarvan mikte Vito van Crooij net iets te hoog om de openingstreffer te scoren. Maar al snel zakte het niveau van VVV naar dat van voor rust. Acterend hoofdcoach Jay Driessen probeerde met het brengen van Moreno Rutten en Leandro Resida voor nieuwe impulsen te zorgen. Een kwartier voor het einde moest Driessen naar zijn laatste wissel grijpen. Na veel te onbesuisd inkomen van Thijmen Nijhuis, de doelman van Jong FC Utrecht, op Vito van Crooij, moest de Venlose topscorer van VVV geblesseerd het veld verlaten. Dubbel zuur: arbiter Van der Eijk oordeelde dat Nijhuis bij die actie de bal speelde en verzuimde om VVV een strafschop toe te kennen.SlotoffensiefGedion Zelalem loste Van Crooij af. De jonge Amerikaan had drie minuten voor het einde tot twee keer toe de gouden treffer op de voet maar ook de jonge Amerikaan vond geen weg langs Nijhuis. In de blessuretijd leek de verlossende goal dan toch nog een feit, maar een kopbal van Ralf Seuntjens werd teruggefloten vanwege buitenspel. Waardoor VVV knarsetandend genoegen moest nemen met een punt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee