Man schept via 'darknet' op over kindermoord en vlucht

© AD

Een negentienjarige man in Duitsland wordt er van verdacht gisteravond een tien jaar jonger kind te hebben vermoord. Hij zou de moord via een anoniem internetnetwerk trots hebben geopenbaard.

Redactie

Dit heeft een politiewoordvoerder in Bochum vandaag bekendgemaakt. De politie in Noord-Rijnland-Westfalen is door een gebruiker van het onder criminelen geliefde 'darknet' gealarmeerd, nadat die niet nader omschreven opnames had gezien.De kindermoord is maandagavond in de kelder van een rijtjeshuis gepleegd in de gemeente Herne, ten noordwesten van Dortmund op een uurtje rijden van Venlo. Daar trof de politie vermoedelijk twee uur nadat de moord was gepleegd, het lijk van het kind aan. De vermoedelijke dader Marcel H. is voortvluchtig. De politie heeft zijn foto verspreid. De man is ongeveer 1 meter 75 lang, brildragend, heeft blond haar en is zeer slank.

Agenten zochten vanochtend vroeg in Herne en de omliggende plaatsen naar de gevluchte verdachte, waarvan men weet dat hij een vechtsporter is. Het is onduidelijk of H. bewapend is. De politie, zo laat een woordvoerder weten, sluit het laatste niet uit. De verdachte zou in de buurt van het slachtoffer hebben gewoond, maar over de toedracht van de moord laat de politie zich niet uit, meldt nieuwssite RP-Online.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal