De Kloomp wilde niemand kwetsen met 'negeroproep'

© Ermindo Armino

Een Facebookgrapje van carnavalsgroep De Kloomp uit Meerssen is volkomen verkeerd gevallen. Volgens voorman Luc Volders was het echter nooit de bedoeling om iemand te kwetsen.

Redactie

Volders plaatste maandag een foto van zichzelf naast een donkere man op Facebook, met een oproep aan de bezoekers van de site om eveneens een foto van henzelf met ‘een neger’ te plaatsen, in ruil voor twee vrijkaarten voor de jaarlijkse Kloompzitting in Meerssen. Gratis"Flauwekul”, zegt Volders. "En dat begrijpen de mensen ook wel: de Kloompzitting is gratis, dus wat zou je aan vrijkaarten daarvoor hebben? In eerste instantie kreeg ik ook alleen maar leuke, positieve reacties. Tot het werd overgenomen door de media en dat stukje opeens een hele andere dimensie kreeg." Volders heeft zijn stukje daarop meteen van Facebook verwijderd. Lees ook: Carnavalsclub doet opvallende oproep: 'Poseer met een negerOnschuldig"Ik begrijp niet hoe mensen aanstoot kunnen nemen aan zo’n onschuldige foto”, legt hij uit. "Maar blijkbaar gebeurt dat, en dat wil ik niet. Of ik er achteraf spijt van heb dat ik die foto op Facebook heb gezet? Ach... Het is in elk geval nooit mijn bedoeling om anderen te kwetsen."

Het inmiddels verwijderde Facebookbericht

VreemdZelf had hij helemaal geen kwade bedoelingen met die foto, benadrukt hij: "Het refereert aan de eerste regels van ons liedje ‘Johnny Depp’. Iedereen zingt die mee: ‘Neve mich sjteit inins ’nne neger’. Vreemd dat mensen die zin uit volle borst meezingen, maar kwaad worden als diezelfde zin op Facebook staat. In mijn ogen is het al die ophef echt niet waard."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee