Nederlandse dode bij lawine in Alpen, twee vermisten

© ANP

© ANP

thumbnail:
thumbnail:

Door een lawine in de Franse Alpen is dinsdag een Nederlander omgekomen. Ook worden sindsdien twee Nederlanders vermist, meldt de krant Le Dauphiné Libéré woensdag.

ANP

De drie mannen in de leeftijd van 20 tot 25 jaar waren aan het snowboarden in de streek van Seuil, ongeveer 60 kilometer ten oosten van Grenoble.

Laat alarmHet lichaam van een van hen is woensdag aangetroffen. De andere twee zijn verdwenen in de enorme sneeuwmassa van de lawine die dinsdag rond 16.00 uur plaatsvond. Het zoeken naar de slachtoffers kwam traag op gang, doordat laat alarm is geslagen. Pas rond 19.00 uur kwam bij de autoriteiten een noodmelding binnen en kon een helikopter naar het getroffen gebied worden gedirigeerd. De plaats van de lawine werd snel gevonden, waarop twee reddingswerkers op de grond werden gezet.

Slecht zichtRond middernacht werd de zoektocht gestaakt wegens slecht zicht. Woensdagochtend rond 07.30 uur konden reddingswerkers hun werkzaamheden weer hervatten.SMSDe krant meldt dat een van de drie Nederlanders die in de problemen kwamen andere Nederlanders een sms heeft gestuurd dat ze in nood waren. Een 112-bericht is niet verstuurd.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee