Slachtoffers lawine zijn Nijmeegse studenten

© ANP

© ANP

thumbnail:
thumbnail:

Drie Nederlandse wintersporters zijn dinsdag verrast door een lawine in de Franse Alpen. Het gaat om studenten uit van de Nijmeegse Studentenvereniging Navigators. Zeker één snowboarder (22) is om het leven gekomen.

ANP/AD

De families van de drie zijn op de hoogte gesteld, aldus een woordvoerster van het ministerie. Twee wintersporters (21 en 25 jaar oud) worden nog vermist.

Van slagEen woordvoerster van de christelijke studentenvereniging bevestigt dat de slachtoffers deel uitmaakten van een groep van 20 studenten die op wintersport waren. De groep is enorm van slag en vertrekt vanmiddag om 14 uur richting Nederland, zegt Tim van den Bergh van touroperator Husk. De groep was zondag aangekomen voor een vijfdaagse vakantie.

Buiten de pisteVolgens regionale media waren de drie snowboarders buiten de piste gegaan in een gebied dat bekendstaat als gevaarlijk om zijn lawines. Het drietal had volgens de krant Dauphiné Libéré geen Arva-peilzenders bij zich waarmee reddingswerkers mensen makkelijker onder de sneeuw kunnen lokaliseren.

FöhnIn de Franse Alpen hebben zich de afgelopen dagen veel lawines voorgedaan. Er waaide een föhn door onder meer Frankrijk, Italië en Zwitserland. Deze warme wind deed de temperaturen lokaal tot wel 20 graden stijgen. Daardoor is volgens experts de kans op lawines alleen maar groter geworden.

Lees ook: Nederlandse dode bij lawine in Alpen, twee vermisten

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee