Landgraaf: Plasterk moet provincie terugfluiten

© ANP

Het gemeentebestuur van Landgraaf wil dat minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken het besluit vernietigt waarmee de provincie Limburg de regie heeft overgenomen in het fusieproces Landgraaf-Heerlen.

Marcel de Veen

B en W noemen het zogenaamde arhi-besluit van Gedeputeerde Staten onrechtmatig en in strijd met het algemeen belang.

BekrachtigenDe provincie Limburg is van plan om het herindelingsontwerp op 21 maart te bekrachtigen. Begin juli moeten Provinciale Staten de fusie goedkeuren, waarna de nieuwe gemeente op 1 januari 2019 een feit is.

AdvocatenkantoorLandgraaf wil dat voorkomen, schakelde een adocatenkantoor in Amsterdam in dat het verzoek tot vernietiging de afgelopen weken voorbereidde. Gezien de tijdsdruk moet Plasterk het besluit vóór 21 maart vernietigen, zo vraagt het Landgraafse gemeentebestuur.

Het college vindt dat er geen open overleg is gevoerd met alle betrokken partijen en wijst er verder op dat bij de Landgraafse bevolking geen draagvlak is voor een fusie met Heerlen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee