VDL naar omzet van 5 miljard dankzij NedCar

Wim van der Leegte, president-directeur en eigenaar van VDL Groep.

Wim van der Leegte, president-directeur en eigenaar van VDL Groep.© ANP

VDL Groep verwacht dit jaar te groeien naar een omzet van 5 miljard euro. Vorig jaar boekte de Eindhovense industriële bedrijvengroep een gecombineerde omzet van 3,2 miljard euro: een stijging van 19 procent.

Redactie

VDL wist ook de nettowinst op te voeren, van 125 miljoen naar 149 miljoen euro. Het aantal medewerkers nam met een dikke 2700 toe tot 13.356.

NedCarDe autofabriek van VDL Nedcar is de grote motor achter de groei. Vorig jaar werden 87.609 Mini's afgeleverd. Dit jaar zal de omzet van VDL Nedcar naar verwachting van president-directeur Willem van der Leegte verdubbelen. De productie wordt dan uitgebreid met de hybride elektrische versie van de Mini Countryman en later de BMW X1.

OrdersVDL's orderportefeuille van de andere activiteiten is verder opgelopen van 803 miljoen eind vorig jaar tot 898 miljoen euro eind februari van dit jaar. De omzet in die eerste acht weken van 2017 is met 675 miljoen euro hoger dan de 407 miljoen euro in dezelfde periode van vorig jaar.

BusHet bedrijf verwacht dit jaar opnieuw betere resultaten. Het concern noemt de vooruitzichten voor alle divisies 'buitengewoon positief'. De busdivisie die vorig jaar ondanks hoge investeringen in ontwikkeling met winst draaide, verwacht bij een gestegen orderportefeuille een 'financieel gezond jaar'.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee