DSM en Evonik bouwen samen fabriek in VS

© DSM

Chemiebedrijven DSM en Evonik steken samen 200 miljoen dollar in de bouw van een fabriek. Ze gaan in de Verenigde Staten omega 3-vetzuren voor diervoeding produceren.

Redactie

De joint venture krijgt de naam Veramaris, hebben beide bedrijven woensdag bekendgemaakt. DSM en Evonik hebben samen een procedé ontwikkeld om ‘gezonde’ omega 3-verzuren te halen uit zee-algen. Dat is duurzamer dan de huidige manier, waarbij de onverzadigde vetzuren worden gehaald uit vis.

GoedgekeurdDe bedrijven steken elk 100 miljoen dollar (95 miljoen euro) in de bouw van de fabriek, die in 2019 operationeel moet zijn. Het hoofdkwartier van Veramaris wordt gevestigd in Nederland. De samenwerking moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten.

Saillant detail: van het Duitse Evonik wordt regelmatig gezegd dat het interesse zou hebben om het kleinere DSM over te nemen. Berichten hierover worden door beide bedrijven ontkend.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee