Drie kanshebbers op Cornelissen Brightlands Award

© Marcel van Hoorn

Martine Bouman, Jan Jonker en Jeroen Rondeel zijn genomineerd voor de Marc Cornelissen Brightlands Award 2017.

Redactie

De winnaar wordt op 16 maart bekendgemaakt tijdens het Brightlands Symposium in Maastricht.

LaaggeletterdenMartine Bouman is bijzonder hoogleraar 'Entertainment Media and Social Change' aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en wetenschappelijk directeur van het Centrum Media & Gezondheid in Gouda. Zij wil grote gezondheidsverschillen in ons land verkleinen door effectievere informatievoorziening over gezondheid en duurzame leefstijl aan laaggeletterden.

OrganiserenJan Jonker is hoogleraar duurzaam ondernemen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Zijn missie is om duurzaamheid te vertalen naar nieuwe manieren om de economie, samenleving en de verandering van het gedrag van mensen te organiseren.

DuurzaamheidsdenkenJeroen Rondeel - managing director van Blue Engineering and Pulseform bv en founder van het Blue Innovation Center in Venlo werkt aan het stimuleren van nieuwe bedrijvigheid vanuit de regio Venlo en aan ontwikkeling vanuit het duurzaamheidsdenken.

EerbetoonDe award is een eerbetoon aan Marc Cornelissen, de poolreiziger en duurzaamheidspionier die in 2015 tijdens een poolexpeditie verongelukte. Zijn nalatenschap is voor Brightlands een inspiratiebron voor uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, samenwerking en leiderschap. De aanmoedigingsprijs van 25.000 euro is bedoeld voor iemand die zich in de geest van Marc Cornelissen onderscheidt door verbindend leiderschap, grensoverschrijdende samenwerking en het creëren van een duurzame wereld.

Op vier Brightlands-campussen gaan ambitieuze onderzoekers, ondernemers en studenten de wereldwijde uitdagingen aan op het gebied van materialen gezondheid, voeding en smart services.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee