Kurhaus ontruimd door brandende frituur in lunchroom

© AD

Het Kurhaus is ontruimd omdat er een brand woedde in de lunchroom onder het hotel. Grote rookwolken vormden zich boven het dak. De brandweer is op dit moment bezig om de panden te controleren. Hoewel de meeste rook verdwenen is, staat de liftschacht van het Kurhaus nog blauw, vertelt de politie. Er is nog ongeveer een uur nodig om het pand te ventileren.

Redactie

Het sein brand meester is gegeven. Dit houdt in dat de hulpdienst de brand onder controle heeft. Volgens de politie is er op dit moment alleen nog maar rook in de liftschacht.

Lunchroom TopkapiHet vuur waardoor deze middag het Scheveningse Kurhaus blauw kwam te staan, zou zijn ontstaan door een frituurpan in het restaurant Topkapi , een lunchroom onder het hotel. De rookpluimen waren tot boven het dak van de noordvleugel te zien. Door deze flinke rookontwikkeling moest het hotel ontruimd worden. Volgens medewerkers van het hotel is er geen brandalarm afgegaan. Ze zijn naar buiten gegaan toen zij rook zagen. Inmiddels staan ook alle hotelgasten buiten op het Kurhausplein. Er is één persoon gecontroleerd. Die zou meegenomen zijn naar het ziekenhuis.

De politie roept op hulpdiensten de ruimte te geven. Brandweerlui controleren het pand. Volgens een brandweerwoordvoerder kunnen gasten daarna weer in het linkergedeelte. Er was een congres gaande in het hotel. Hoogstwaarschijnlijk kunnen er wel gasten overnachten vannacht.

De brandweer had het incident opgeschaald naar 'zeer grote brand'. Dit betekent dat er met groot materieel wordt uitgerukt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee