MP Feesten voor schooljeugd en wielerfans

Brunch tijdens de MP Feesten

Brunch tijdens de MP Feesten© Annemiek Mommers

De Marcellinus en Petrus (MP) Feesten in Geleen gooit de elfde editie over eenheel andere boeg. Er komt een groot evenement voor schooljeugd in het feestpaviljoen, een doelgroep waarvoor maar weinig wordt georganiseerd in Zuid-Limburg.

Erwin Schmidt

Daarnaast wordt in samenwerking met Stichting Wielerbaan Geleen de amateurkoers Ronde van Geleen nieuw leven in geblazen. Waarbij het rondje door Geleen dwars door het feestpaviljoen van de MP Feesten gaat.

FissaOnder de noemer MP Fissa is vrijdagavond 23 juni geheel gericht op de jeugd van 12 tot 21 jaar. Buiten het scholierencarnaval in Sittard wordt voor deze doelgroep niet vaak een evenement gehouden. Volgens organisator Jos Cremers komt dat omdat extra begeleiding en beveiliging nodig is, omdat een deel van die doelgroep geen alcohol mag drinken. Ook voor de drankomzet heeft dat gevolgen. Met steun van de gemeente Sittard-Geleen gaan de MP Feesten de komende drie jaar bekijken hoe toch een goed evenement voor de jeugd neergezet kan worden.

Het Graaf Huyn College in Geleen, Scholengemeenschap Groenewald in Stein en Trivianum in Sittard zijn benaderd om mee te helpen bij de begeleiding van het feest. In het feestpaviljoen is plaats voor tweeduizend scholieren. Voor de programmering is geluisterd naar schooljeugd die zelf suggesties mocht aandragen. Op het feest staan daardoor Stuk TV met grappige filmpjes, rap-act Boef, Outsiders (hardstyle dance), DJ AK en de dansgroepen Urban Dance Factory en We Are Reality op het programma.

BrunchDe MP Feesten maken hiermee een omslag. Voorgaande jaren zijn op de vrijdagavond evenementen gehouden die vooral door senioren werden bezocht. De traditionele zondagse brunch gaat ook op de schop. Op zondag 25 juni kan er nog wel gegeten worden in het feestpaviljoen, maar dan in bistro-sfeer. Dwars door de tent passeert de door wielerwedstrijd Ronde van Geleen, een officiële KNWU-wedstrijd. Terwijl de renners door de tent passeren, vinden er op het podium optredens plaats. Het evenement is geïnspireerd op de koers in het Belgische Baardegem, die dwars door een café gaat.

Alleen de zaterdagavond (24 juni) van de MP Feesten blijft ongewijzigd. Dan vindt weer gewoon de 90’s Mega Party plaats, dit keer met DJ Kicken, Jeckyll & Hyde en Flamman & Abraxas.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee