Lichtenberg in Weert verkocht

© Gemeente Weert

Openluchttheater de Lichtenberg in Weert wordt voor een kleine acht ton verkocht aan Horne Quartier (HQ). In de deal zitten ook de Boostenzalen, de Mariakapel, het tennispark, het poortgebouw en voormalige boerderij de Helmonder.

Carola de Boer en Leon Janssen

De gemeente kan de gronden verkopen aan HQ, omdat het college van B e W gisteren heeft ingestemd met een grondruil in dat gebied. Provisus ruilt de gronden van de Lichtenberg met de voormalige sportelden van het oude College. Volgens Anton Poell van HQ geeft de Lichtenberg, met straks een parkachtige hippische omgeving, een meerwaarde aan alle activiteiten die plaatsvinden op het HQ-terrein, de voormalige kazerne. Die ligt aan de overkant van de weg. Poell wil alles geschikt maken voor de verhuur voornamelijk op hippisch gebied. De Boostenzalen worden ingericht als leslokalen, het theater opgeknapt, er komen rijhallen voor onder andere de paardenopleidingen van Citaverde en de gemeente gaat vijf ton aan de gemeenteraad vragen om de wegen en parkeerplaatsen in te richten, het hele gebied op te schonen en bruggetjes aan te leggen.

Gemeente en HQ gaan samen onderzoeken of ze nog subsidie kunnen krijgen van de provincie voor het opknappen van het rijksmonument De Lichtenberg.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee