Water terug in zwembad In de Bandert

© Annemiek Mommers

Na bijna anderhalf jaar leeg te hebben gestaan, staat er sinds vandaag weer water in het zwembad In de Bandert in Echt. Het bad is de afgelopen tijd voor 5 miljoen euro opgeknapt.

Rik van Hulst

Het is een geavanceerd zwembad met meer dan alleen een waterglijbaan en een peuterparadijs. Het bad is voorzien van allerlei technieken zoals een duurzaam waterzuiveringssysteem, een verstelbare bodem (van 30 centimeter tot 2 meter) en een drenkelingendetectiesysteem.

DakconstructieIn de Bandert sloot in 2015 nadat er een fout in de dakconstructie werd ontdekt. De verenigingen zochten tijdelijk elders onderdak en het pand werd gesloopt. De renovatie kostte ruim vijf miljoen euro. "De helft daarvan is betaald door de provincie en nog eens zeven ton door de regionale samenwerking Midden-Limburg. De rest hebben we zelf opgehoest”, vertelt wethouder Geert Frische (CDA).

Het zwembad is vanaf 3 april geopend voor het grote publiek.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee