Roda JC wil met beloften naar betaald voetbal

Ton Caanen van Roda JC.

Ton Caanen van Roda JC.© Bas Quaedvlieg

Roda JC wil met het beloftenelftal instromen in het betaalde voetbal. Dat zegt technisch directeur Ton Caanen. De drie andere betaald voetbalclubs in Limburg, Fortuna Sittard, MVV en VVV, hebben die ambitie (nog) niet.

Hans Straus

Uit gesprekken die de KNVB heeft gevoerd met vertegenwoordigers van het betaald voetbal, de amateurs en de vertegenwoordigers van de diverse competities blijkt dat er momenteel acht profclubs in Nederland interesse hebben om in te stromen in de voetbalpiramide. Dat is de top van het voetbal in Nederland met de ere-, eerste, tweede en derde divisie en de top- en hoofdklassen in het amateurvoetbal.

VoorwaardenHet komend seizoen blijft de voetbalpiramide echter nog zoals die is en is instromen nog onmogelijk. Er ligt nu een voorstel waarin in het seizoen 2018/2019 is voorzien in het instromen van beloftenteams aan de bovenkant van de piramide. Onder welke voorwaarden dat gebeurt en in welke competities, moet nog worden uitgewerkt volgens de KNVB. Daarna moet de bondsvergadering van 21 maart instemmen met de voorstellen.

Technische ontwikkelingRoda JC is een van de acht clubs – en de enige Limburgse - die op korte termijn is geïnteresseerd in instromen. "Het is heel belangrijk voor de technische ontwikkeling van talenten dat ze zich kunnen meten op niveau", zegt Ton Caanen namens Roda JC. De technisch directeur verwacht nog wel tegenstand tegen de nieuwe plannen van clubs die drie jaar geleden met hun beloftenteams zijn ingestapt in de eerste divisie. "Daar hoor je het geluid dat ze vinden dat iedereen zijn kans destijds heeft gehad. Wij hebben nu echter pas de mogelijkheden om in te stappen."

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee