Geen risico bij scheurvorming parkeergarage Kerkrade

© Luc Lodder

De parkeergarage van wijkzorgcentrum Kling Nullet in Kerkrade is veilig en is dat ook altijd geweest. Dat zeggen aannemer Van Wijnen, eigenaar Meander en de gemeente Kerkrade.

Redactie

In de garage werden de laatste tijd herstelwerkzaamheden uitgevoerd nadat er scheurvorming in het beton was aangetroffen. Na berichten van bewoners had de politieke partij Ons Kerkrade vragen gesteld.VullingVolgens Van Wijnen-directeur Raymond Vaessen gaat het om een kleine uitvoeringsfout: “De oorzaak was een onvolledige vulling van de voeg. Het was niet helemaal goed dichtgesmeerd. Dat heeft geen invloed op de draagkracht, maar er kan wel ooit wat roestvorming door ontstaan.”Extra onderzoekOndanks dat duidelijk was dat er geen gevaar was, heeft de aannemer naar eigen zeggen toch extra onderzoek laten doen. “Gezien het verleden in Kerkrade met de Campus en mijnwaterschade wilden we echt geen enkel risico nemen”, zegt Vaessen. “Daarom hebben we maar liefst drie partijen ernaar laten kijken. Ze kwamen allemaal tot dezelfde conclusie.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee