Lichaamsdelen vermoorde Franse gezinleden gevonden

De Franse politie was uren bezig om het gebied uit te kammen.

De Franse politie was uren bezig om het gebied uit te kammen.© AFP

De Franse politie heeft vandaag lichaamsdelen gevonden van de vermoorde Franse familie Troadec. De stoffelijke resten werden op aangeven van de moordenaar gevonden bij diens boerderij in een bos in Pont-de-Buis, niet ver van de Bretonse stad Brest.

Redactie

Hubert Caouissin (46) bekende eerder vandaag zich op gruwelijke wijze te hebben vergrepen aan de vier gezinsleden, die twee weken lang vermist waren. Een deel van hun lichamen heeft hij in de gebieden rond zijn erf begraven.

Volgens de openbaar aanklager van de regio toonde hij zich bereidwillig om mee te werken. Het onderzoek op het slecht begaanbare gebied loopt nog zeker tot het eind van de avond door en wordt waarschijnlijk ook morgen voortgezet.

Lichamen in stukken

Caouissin, ex-zwager van de familie, vermoordde Pascal (49), Brigitte (49) en hun kinderen Charlotte (18) en Sébastien (21) in de nacht van 16 op 17 februari in hun huis bij het Franse Nantes en bracht hun lichamen vervolgens naar de kleine boerderij.

Daar sneed hij naar eigen zeggen de lichamen in stukken, haalde de ingewanden eruit en hakte die in mootjes met een bijl. Daarna verbrandde hij de lichaamsdelen. De stukken die hij niet gemakkelijk kon laten verdwijnen, begroef hij in het bos. De beenderen vermaalde hij en strooide hij uit in de tuin. Het kostte hem twee of drie dagen om zich van alle lichaamsdelen te ontdoen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee