Ouderen als slachtoffer tientjestruc: leren ze het dan nooit?

   

   © OpsporingVerzocht .nl

Oplichters sprokkelden de afgelopen maanden in Limburg en Brabant duizenden euro’s bij elkaar door middel van de ‘tientjestruc’. Met name ouderen waren het slachtoffer. Leren ze het dan nooit?

Marco van Kampen

Een meneer die in de rij lijkt te staan voor een geldautomaat kijkt aandachtig toe hoe een oudere man zijn pincode intoetst. Zijn handlanger laat vervolgens een bankbiljet van tien euro op de grond vallen. Die vraagt de senior of dat geld toevallig van hem is. Als hij naar de grond kijkt, verwisselt de ‘wachtende’, die de pincode van de oudere man heeft onthouden, razendsnel het bankpasje voor een ander exemplaar.

Vanaf dat moment is het slechts een kwestie van het gestolen bankpasje leeg pinnen, om die daarna weer te gebruiken bij een volgend slachtoffer. Voilá, de tientjestruc. Via deze lucratieve estafette maakten oplichters de afgelopen maanden zo’n 25.000 euro buit in Limburg en Brabant. De voornaamste slachtoffers: vijfenzestigplussers.

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee