Wake Ingenpass met gilde-eer

© Mara van den Oetelaar

De avondwake voor Wilbert Ingenpass uit Blitterswijck, voorafgaand aan zijn begrafenis zaterdag, zal vrijdagavond met gilde-eer gepaard gaan.

Redactie

Het St. Antonius Abt Gilde laat weten in vol ornaat aanwezig te zullen zijn bij de wake voor Ingenpass, die op 3 maart dood in zijn woning aan is aangetroffen. De gildeleden zullen de kist met het lichaam van de Blitterswijcker de kerk in dragen.

Het koningszilver dat Ingenpass in zijn huis bewaarde is overigens niet uit de woning verdwenen (hetgeen het gilde vreesde) en wordt nu elders bewaard, laat een woordvoerder van het gilde weten. Ingenpass is 16 jaar Eerste Gildemeester geweest en 32 jaar lid van de vereniging.

De politie houdt in deze zaak rekening met een misdrijf maar kan een andere toedracht niet uitsluiten. De politie blijft op zoek naar mensen die in de nacht van donderdag op vrijdag 3 maart iets hebben gezien rond de woning aan de Jan Franssenstraat. Een eerdere oproep hiertoe heeft niets opgeleverd.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee