Tilman Schreurs trekt beroep in

© Istock

De Roermondse oud-wethouder Tilman Schreurs heeft op het allerlaatste moment zijn hoger beroep tegen zijn veroordeling wegens corruptie ingetrokken. Hij voelt zich "als mens kapot gemaakt” en heeft "geen zin meer om verder te strijden.”

Theo Sniekers en Hans Goossen

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft daarop besloten ook af te zien van hoger beroep in deze zaak. OmkopenSchreurs en zijn voormalige collega Jos van Rey werden vorig jaar door de rechtbank Rotterdam veroordeeld omdat ze zich hebben laten omkopen door projectontwikkelaar Piet van Pol. Van Rey kreeg een taakstraf van 240 uur, Van Pol 100 uur. Schreurs, die werd gezien als een kleinere vis in de corruptieaffaire, werd schuldig bevonden zonder straf.ThuisHet OM had tegen Van Rey en Van Pol gevangenisstraffen van twee jaar cel geëist, tegen Schreurs een taakstraf van 180 uur. Door de veroordeling verliest Schreurs wel zijn baan als directeur van Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML). De gesprekken over een vertrekregeling lopen nog. In afwachting daarvan zit Schreurs thuis. Het OM kondigde meteen na de uitspraak hoger beroep aan, omdat het de straffen te laag vond. Ook de drie verdachten tekenden appèl aan. donderdag begint voor het gerechtshof in Den Haag het hoger beroep. Geen erkenning Via zijn advocaat Jules Heemskerk liet Schreurs woensdag weten dat het intrekken van hoger beroep ‘geen erkenning van schuld is, maar is ingegeven door de wens het leven weer op te pakken’. Voor het OM is het belangrijkste dat Schreurs is veroordeeld wegens corruptie. In beroep gaan voor een hogere straf, acht het OM ‘niet meer opportuun’.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee