Honderden balkons in Venlo op slot voor bewoners

© Mara van den Oetelaar

Honderden balkons in meerdere flatgebouwen rondom de Karel van Egmonstraat, Vinckenhofstraat en Groenstraat in Venlo zijn uit voorzorg afgesloten voor bewoners.

Daan de Hulster

Tussen de diverse balkons bestaat verschil in de diepte van de wapening van het beton. Daardoor voldoen deze balkons niet aan de huidig geldende veiligheidsnormen. Volgens de gemeente Venlo merkte een bewoner van een flat aan de Groenstraat afgelopen zomer speling op in de aanhechting van zijn balkon aan de gevel. Vervolgens zijn op initiatief van de gemeente de balkons van dit en andere uit de jaren zestig stammende flats in de buurt onderzocht door de diverse verenigingen van eigenaren (vve’s). Daarbij werd duidelijk dat meerdere balkons niet meer aan de veiligheidseisen voldoen. Daarop zijn alle balkons afgesloten met sloten waarvan de bewoners geen sleutel hebben. Volgens de gemeente is nog niet duidelijk bij hoeveel balkons herstel nodig is omdat het technisch onderzoek nog niet is afgerond.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee