Fatboy Slim naar Maastricht

© Fatboy Slim

De Britse dj en dance-producent Fatboy Slim draait 15 april in Complex in Maastricht. Dat maakte de Maastrichtse danceclub donderdagochtend bekend.

Ruud Maas

De artiest uit het Engelse Brighton, die officieel Norman Cook heet, doet in Nederland de komende tijd drie shows: in Amsterdam, Rotterdam en Maastricht.

The Rockafeller SkankFatboy Slim (53) draait sinds de jaren tachtig mee in de muziekbranche. Hij zat in diverse bands maar ging in 1995 solo. In de jaren erna werd een van zijn nummers – The Rockafeller Skank - de titelsong van computerspel Fifa 99 en dat leverde hem veel bekendheid op. Ook nummers Praise You en Right Here Right Now deden het goed in de hitlijsten.

Veel bezoekersFatboy Slim is een graag geziene gast op festivals en weet een grote menigte op de been te brengen. In 2001 gaf hij een gratis concert op het strand van Brighton maar dat moest vroegtijdig worden stopgezet omdat er te veel mensen op af kwamen. Een jaar later wist het evenement 250.000 mensen te trekken en in Brazilië trok hij niet veel later nog eens 350.000 toeschouwers. TicketsKaarten voor zijn clubshow in Maastricht zijn vanaf vrijdagochtend te koop en kosten 19,50 euro.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee