Politie doorzoekt kasteel in Roosteren

© Ermindo Armino

De politie is donderdag onder leiding van het OM een woning in Echt en een kasteel in Roosteren aan het doorzoeken. De acties vinden plaats in verband met een strafrechtelijk onderzoek naar witwassen, valsheid in geschrift en verduistering.

Redactie

Het onderzoek is gestart nadat de gemeente Helmond in december 2016 aangifte van verduistering heeft gedaan tegen een oud-hoofd van de Interne Dienst. De aangifte is aanleiding geweest om verder onderzoek te doen, wat geleid heeft tot de doorzoekingen die donderdag plaats vinden. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

FraudeDe ambtenaar werd eind december per direct ontslagen, nadat uit een intern onderzoek was gebleken dat hij zich schuldig had gemaakt aan fraude. De man zou rekeningen voor privézaken door de gemeente hebben laten betalen. De gemeente Helmond heeft flinke schade geleden. In eerste instantie werd uitgegaan van minimaal 20.000 euro. Waarschijnlijk ligt het bedrag hoger.

Doorzoeking in Echt en RoosterenHet OM kon donderdagochtend nog niet aangeven waarnaar precies wordt gezocht en wat er in beslag wordt genomen. Dat het kasteel in Roosteren en de woning in Echt worden doorzocht, geeft wel aan dat de verdenking tegen de oud-ambtenaar serieuzer is geworden. De man in kwestie wordt vooralsnog niet verhoord. Afhankelijk van de resultaten van het lopende onderzoek is dat iets voor later, aldus een woordvoerster van het OM.

De resultaten van de doorzoekingen worden later donderdag verwacht.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee