Witwasonderzoek: Inval in huis topambtenaar gemeente Leudal

De politie doet onderzoek in een woning in Echt

De politie doet onderzoek in een woning in Echt© Peter Schols

De politie doet onderzoek in een woning in Echt

De politie doet onderzoek in een woning in Echt© Peter Schols

De politie doet onderzoek bij kasteel in Roosteren.

De politie doet onderzoek bij kasteel in Roosteren.© Ermindo Armino

De politie doet onderzoek bij kasteel in Roosteren

De politie doet onderzoek bij kasteel in Roosteren© Ermindo Armino

thumbnail: De politie doet onderzoek in een woning in Echt
thumbnail: De politie doet onderzoek in een woning in Echt
thumbnail: De politie doet onderzoek bij kasteel in Roosteren.
thumbnail: De politie doet onderzoek bij kasteel in Roosteren

Het huis in Echt waar het OM donderdag in het kader van een witwasonderzoek een inval heeft gedaan, is de woning van een topambtenaar van de gemeente Leudal.

Jule Peeters

Het gaat om de gemeentesecretaris, oftewel de algemeen directeur van de ambtelijke organisatie. Justitie wil desgevraagd nog geen antwoord geven op de vraag of de ambtenaar, een vrouw, zelf ook verdachte is in het onderzoek. "Het OM wil geen uitspraken doen over wie al dan niet als verdachte wordt aangemerkt", zegt een woordvoerder. Het onderzoek richt zich op witwassen, valsheid in geschrifte en verduistering.Lees ook: Politie doorzoekt kasteel in RoosterenAangifteDuidelijk is wel dat er een aangifte ligt tegen haar levenspartner, een voormalige ambtenaar van de gemeente Helmond. Die Brabantse gemeente ontsloeg de man en verwijt hem dat hij gemeentegeld zou hebben verduisterd. De man is eigenaar van het kasteel in Roosteren waar justitie donderdagochtend eveneens binnenviel. Overigens zijn er geen aanhoudingen verricht.

De gemeentesecretaris houdt zich vooralsnog onbereikbaar voor een reactie. Lees ook: Spullen in beslag genomen bij witwasonderzoek

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee