Politie doorzoekt ziekenhuis na gruwelijke kindermoord

© AD

De Duitse politie heeft in het onderzoek naar een gruwelijke kindermoord donderdag huiszoeking gedaan in een ziekenhuis in Mönchengladbach, 20 kilometer ten oosten van Roermond.

ANP

Het is niet duidelijk wat de agenten precies zoeken. De zoekactie volgt op berichten dat de hoofdverdachte Marcel Hesse gewond aan zijn hand zou kunnen zijn.

Bericht via 'dark web'De krant WAZ (Westdeutsche Allgemeine Zeitung) berichtte donderdag dat er van Hesse weer berichten zijn opgedoken op het anonieme 'dark web'. Hij zou dinsdag boodschappen hebben verstuurd, waarin hij onder meer stelt de deelstaat Noordrijn-Westfalen (NRW) te hebben verlaten. NRW grenst aan de Nederlandse provincies Overijssel, Gelderland en Limburg.Buurjongen vermoordDe negentienjarige Hesse vroeg maandagmiddag zijn negenjarige buurjongen Jaden even te komen helpen. De jongen bleek later in de kelder van de woning in Herne (in NRW) met messteken te zijn vermoord. De kindermoord heeft heel het land diep geschokt, mede omdat de dader er meteen over opschepte op het 'dark web', een afgeschermd en onder criminelen geliefd deel van het internet dat niet rechtstreeks te vinden is met zoekmachines.Nog geen spoor gevondenDe politie krijgt veel tips en meldingen, maar van Hesse is nog geen spoor gevonden. Ook is er geen spoor van een vrouw waar Hesse online over suggereerde dat hij haar vermoord heeft. In het onderzoek is nu ook de foto van een hond verspreid. De politie vraagt het publiek wie informatie over de bezitter van het hondje heeft. Die informatie zou ons onderzoek enorm helpen, aldus de politie die verder niets vermeldt over het dier en ook niet wie het baasje zou kunnen zijn.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal