Twee van de drie lawineslachtoffers zijn studenten Radboud Universiteit

De studentenkerk in Nijmegen waar ze een herdenkingsplek hebben ingericht ter nagedachtenis aan de lawineslachtoffers in Frankrijk.

De studentenkerk in Nijmegen waar ze een herdenkingsplek hebben ingericht ter nagedachtenis aan de lawineslachtoffers in Frankrijk.© ANP

Twee van de drie bij de lawine in Frankrijk betrokken snowboarders zijn afkomstig van de Radboud Universiteit in Nijmegen.

ANP

Een van beiden studeerde daar nog aan de faculteit Managementwetenschappen, de ander was al afgestudeerd aan dezelfde faculteit. Dat heeft de universiteit donderdagmorgen laten weten.HASWoensdag meldde de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) al dat er een student van die instelling in de lawine terecht was gekomen. Over de andere twee ontbraken tot donderdagmorgen officiële gegevens.Lees ook: Slachtoffers lawine zijn Nijmeegse studentenZoektochtTwee van de drie overleden leden van de christelijke Nijmeegse studievereniging Navigators (NSN) zijn inmiddels uit de sneeuw gehaald. De zoektocht naar het derde slachtoffer is donderdag nog aan de gang. De rest van het reisgezelschap is donderdagmorgen in Nijmegen teruggekeerd.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee