Jachtluipaardjes laten zich voor het eerst buiten zien in Beekse Bergen

© ANP

Het was even wachten, maar bezoekers van Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek kunnen nu eindelijk de jonge jachtluipaardjes bewonderen. Begin februari is moeder Kate bevallen van een vijfling. En die kwam donderdag voor het eerst buiten.

Redactie

"De welpjes groeien als kool, het gaat hartstikke goed met ze", zegt verzorgster Milou Meijer tegen het AD. "Nu ze voor het eerst het buitenverblijf ontdekken, zie je direct karakterverschillen. De durfal van de groep rende meteen met moeder Kate mee naar buiten, terwijl de andere welpjes één voor één volgden nadat Kate erg haar best moest doen door ze te roepen."

Namen
De welpjes hebben inmiddels allemaal een naam gekregen: de twee vrouwtjes heten Luna en Tazi, de drie mannetjes heten Sami, Tamu en Silas.


Middagdutje
Bezoekers van het safaripark hebben in de ochtend en namiddag de meeste kans om de welpjes te zien. Tussen de middag doen ze nog een middagdutje.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee