Limburgse politie alert op Duitse kindermoordenaar

© AD

Marcel Hesse (19), verdacht van de moord op een 9-jarige jongen uit Herne, bevindt zich niet in Mönchengladbach.

Redactie

Dat concludeert de politie na onderzoek. De Duitse politie heeft het korps in Limburg persoonsgegevens gestuurd van Hesse en gevraagd om naar hem uit te kijken.Een woordvoerder van de Nederlandse marechaussee laat weten dat er tot nog toe geen extra toezicht is geweest aan de grens.

Lees ook: Politie doorzoekt ziekenhuis na gruwelijke kindermoord

VoortvluchtigOp Duits verzoek kijkt de Limburgse politie mee uit naar een 19-jarige Duitser uit Herne, die verdacht wordt van de moord op een 9-jarig buurjongetje afgelopen maandag. De verdachte, Marcel H., is voortvluchtig en wordt in het grensgebied bij Limburg gezocht.

Zo hield de politie donderdag onder meer een klopjacht in een ziekenhuis in Mönchengladbach, vlakbij de grens met Roermond. Er werd daar niets aangetroffen.

Volgens een woordvoerder wordt op verzoek van de Duitse politie een foto van H. getoond tijdens briefings van de Limburgse politie. Die let op of H. zich mogelijk in Limburg bevindt.MesstekenHet jongetje werd met tientallen messteken vermoord en gevonden in de kelder van de woning van de verdachte. De kindermoord schokt Duitsland, temeer omdat de verdachte er op '4Chan' anoniem over opschepte.Volgens Duitse media zijn ook de Bandidos begonnen met een zoekactie. De stiefvader van het jongetje zou volgens het dagblad Bild banden met de motorclub hebben. De motorclub wil ook geld inzamelen voor de begrafenis van het 9-jarige jongetje.

Lees ook: Kindermoord-verdachte slachtte ook vrouw af

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal