Lichaam in 1990 vermoorde Miriam wordt opgegraven

© AD

Nog nooit eerder heeft de politie zo lang na een moord een verdachte kunnen oppakken. 26 jaar na de dood van Miriam in de Regentesselaan in Den Haag staat Daniel E. voor de rechter. Het OM wil dat het lichaam van de vermoorde Israëlische wordt opgegraven.

Jorina Haspels

De aanklager zegt dat het lichaam van Miriam opgegraven gaat worden voor meer dna-onderzoek. Het Openbaar Ministerie zegt dat er geen onweerlegbare link is tussen Miriam en Daniel, omdat hij zijn mond houdt. Daarom is de opgraving nodig, zo stelt het OM. GebalsemdDe reden om nu nog - ruim 26 jaar later - dit ,,heftige middel" in te zetten is omdat het nog altijd mogelijk is DNA onder de vingernagels van de destijds 36-jarige Sharon te vinden, mocht zij met haar moordenaar gevochten heb. Het opgraven zou succes kunnen hebben, omdat het lichaam is gebalsemd. Bovendien ligt ze boven zeeniveau begraven. Sharon ligt in haar thuisland Israël begraven. De officier van justitie heeft in Israël een rechtshulpverzoek ingediend voor de opgraving. Wanneer dat gaat gebeuren, is nog niet bekend. Een rechter in Israël moet toestemming geven. ColdcaseDaniel E. wordt verdacht van de moord op Miriam Sharon in 1990. De geboren Israëlische werd neergestoken in haar appartement aan de Regentesselaan in Den Haag. Pas in augustus 2016 werd de Israëliër opgepakt, na een dna-match.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee