VVV met Van Crooij tegen Fortuna

© Daniel van den Berg

Voor de derby tegen Fortuna Sittard in Venlo vrijdagavond (20 uur) kan VVV-trainer Maurice Steijn beschikken over clubtopscorer Vito van Crooij.

Hans Straus/Ron Langenveld

De aanvaller raakte afgelopen maandag tegen Jong FC Utrecht geblesseerd aan zijn scheenbeen. Donderdagmiddag trainde Van Crooij mee met de groep al hield hij zich afzijdig tijdens het afsluitende partijspel.

,,Van Crooij kan waarschijnlijk spelen’’, zegt Steijn. ,,We zullen de reactie op deze training nog even moeten afwachten, maar ik ga er vanuit dat het goed zit.’’

AfwezigenWie zeker niet van de partij zullen zijn in het duel met Fortuna zijn de geschorste verdediger Roel Janssen en aanvaller Johnatan Opoku. Laatstgenoemde heeft een liesblessure. Twijfelgeval is Leandro Resida die tijdens de training vroegtijdig moest afhaken. ,,Hij heeft eerder deze week een tikje gehad. Het is nog onzeker of hij kan spelen’’, zegt Steijn. De Haagse trainer moet nog puzzelen in zijn voorhoede, achterin is het zeker dat Cendrino Misidjan de geschorste Janssen gaat vervangen.

Steijn wil in de derby revanche na de zeperd in Utrecht (0-0) afgelopen maandag én voor de eerdere nederlaag in Sittard tegen Fortuna. ,,We spelen tegen een heel ander team dan toen. Sunday Oliseh heeft een compact spelende ploeg neergezet met enkele goede aanwinsten zoals Emrah Bassan en Finn Stokkers.’’

Geen angstHet wordt zeker niet gemakkelijk voor Fortuna op bezoek bij VVV. „Zij staan niet voor niets eerste”, zegt Fortuna-trainer Sunday Oliseh. Maar het Fortuna van na de winterstop laat zich ook niet onbetuigd. De nummer twee op de ranglijst, Jong Ajax ging over de knie. En vorige week sleepten de Sittardenaren er tegen de nummer drie Jong PSV een gelijkspel uit. Dus niets is onmogelijk. „We hoeven voor niemand bang te zijn”, beaamt Oliseh. Fortuna treedt vrijdagavond aan met bijna hetzelfde team als tegen Jong PSV. Alleen Saddiki is gewisseld voor Dianessy.

Vermoedelijke opstelling VVV: D. van Crooij, Misidjan, Promes, Röseler, Dekker, Leemans, Post, V. van Crooij, Hunte Seuntjens, Sleegers.

Vermoedelijke opstelling Fortuna Sittard: Santos, Braun, Schuurs, De Regt, Ospitalieri, Briels, Vlijter, Hadzhiev, Bassan, Stokkers, Dianessy.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee