Spullen in beslag genomen bij witwasonderzoek

© Ermindo Armino

Bij doorzoekingen in een huis in Echt en een kasteel in Roosteren waar het OM donderdag in het kader van een witwasonderzoek een inval heeft gedaan, zijn diverse spullen in beslag genomen.

Redactie

Er is beslag gelegd op administratie, gegevensdragers, computers, voertuigen zoals auto’s en fietsen, huishoudelijke artikelen en audioapparatuur. De komende tijd richt het politieonderzoek zich op het bestuderen van de in beslag genomen gegevens.Woning van topambtenaarDe invallen en Roosteren en Echt werden gedaan in verband met een onderzoek naar een witwaszaak. In Echt is de woning van een topambtenaar van de gemeente Leudal onderzocht. Het gaat om de gemeentesecretaris, oftewel de algemeen directeur van de ambtelijke organisatie. Justitie wil desgevraagd nog geen antwoord geven op de vraag of de ambtenaar, een vrouw, zelf ook verdachte is in het onderzoek. "Het OM wil geen uitspraken doen over wie al dan niet als verdachte wordt aangemerkt", zegt een woordvoerder. Het onderzoek richt zich op witwassen, valsheid in geschrifte en verduistering.Lees ook: Politie doorzoekt kasteel in Roosteren

AangifteDuidelijk is wel dat er een aangifte ligt tegen haar levenspartner, een voormalige ambtenaar van de gemeente Helmond. Die Brabantse gemeente ontsloeg de man en verwijt hem dat hij gemeentegeld zou hebben verduisterd. De man is eigenaar van het kasteel in Roosteren waar justitie donderdagochtend eveneens binnenviel. Overigens zijn er geen aanhoudingen verricht.De woning in Echt waar de politie donderdag onderzoek verrichte

De gemeentesecretaris houdt zich vooralsnog onbereikbaar voor een reactie. Eerste uitkomsten onderzoekDe eerste uitkomsten van het onderzoek laten zien dat het vermoedelijk verduisterde geldbedrag hoger uitvalt dan aanvankelijk werd gedacht. Wat de precieze omvang van de vermoedelijke fraude is wordt op dit moment nader onderzocht.

Onderzoek in een kasteel in Roosteren

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee