MVV op zoek naar doelpunten

© Laurens Eggen

Tijdens de laatste training voor de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht (vrijdag om 20 uur), was Ron Elsen niet tevreden over de uitvoering van zijn spelers.

Emil Visser

De coach van MVV gaf aan er nog maar eens goed over na te denken met welke spelers hij zal starten in Dordrecht. “Ik zoek naar manieren om het overwicht op het veld te laten uitbetalen in doelpunten”, zo zei hij Elsen na de donderdagtraining. “Want uiteindelijk gaat het om de drie punten.”

Andere poppetjesMVV heeft wat moeite met scoren na de winterstop. Dat was ook de afgelopen wedstrijd te zien, tegen Almere City (eindstand 2-2). MVV had een groot veldoverwicht.

“Maar als we bij de zestien komen van de tegenstander, dan gaat het mis”, zegt Elsen. Hij heeft de oplossing nog niet paraat. “Wij zullen onze speelwijze en systeem niet veranderen. Het gaat om ‘andere poppetjes’ en om aanpassingen in nuances.”

Het lijkt er wel op dat MVV in de voorste linie wat gaat wijzigen. Vaste spits Thomas Verheijdt trainde afgelopen week slechts één dag mee met de groep wegens een blessure. De kans dat hij in de basis staat is klein. Patrick N’Koyi is zeer waarschijnlijk de vervanger van de topscorer van MVV.

Geschorste spelersOok op andere plekken zal de opstelling van MVV wijzigen. Er zijn immers twee geschorsten. Aanvoerder Nick Kuipers en vleugelspeler Joeri Schorijen mogen niet meedoen. Daarentegen zijn Pieter Nys en Luis Pedro wel weer beschikbaar, nadat zij hun schorsing hebben uitgezeten.

De eerste ontmoeting tussen MVV een FC Dordrecht dit seizoen eindigde in een 2-1 zege voor de Maastrichtenaren. Dordrecht staat op de negentiende plek in de eerste divisie en won sinds die onderlinge ontmoeting, op 16 oktober 2016, slechts twee keer. MVV staat zesde.

Vermoedelijke opstelling MVV: Geens, Labylle, Pereira, Shermar Martina, Ciranni, Ippel, Nys, Loshaj, Nwakali, Pedro, N’Koyi.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee