Burgemeester sluit woning na politie-inval in Echt

© Gemeente Echt-Susteren

Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren heeft de woning van Piërre S. in Echt, waar eind januari een politie-inval plaatsvond, voor een halfjaar laten sluiten.

Rik van Hulst

In het pand werden explosieven en soft- en harddrugs gevonden. Hessels sluit het pand op grond van het Damoclesbeleid. Dat betekent dat de gemeente een pand kan sluiten wanneer er drugs worden verkocht, afgeleverd of versterkt of met dit doel in huis zijn.

SpringstofVorige week werd bekend dat het Openbaar Ministerie vermoedt dat de gevonden springstof in het huis van S. toebehoren aan Jeu R., hoofdverdachte van twee schietpartijen in 2014 en 2016. Hij zou de munitie en springstof bij S. in bewaring hebben gegeven.

De gemeente maakte donderdag ook bekend een woning aan de Zilstraat in Susteren te hebben gesloten nadat er in januari een hennepkwekerij werd gevonden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee