Ajax verliest bij FC Kopenhagen

© ANP

Ajax heeft donderdag een kleine nederlaag geleden in de uitwedstrijd bij FC Kopenhagen in de achtste finales van de Europa League. Het elftal van trainer Peter Bosz ging met 2-1 onderuit in het Parken Stadion van de hoofdstad van Denemarken.

ANP

Ajax stond al binnen een halve minuut op achterstand door een doelpunt van Rasmus Falk (1-0). Kasper Dolberg bezorgde FC Kopenhagen in de 32e minuut de eerste tegentreffer voor eigen publiek sinds 20 augustus vorig jaar (1-1). Andreas Cornelius kopte de thuisploeg in de zestigste minuut naar 2-1.

UitverkochtDe return tussen beide ploegen is komende donderdag in een uitverkochte Arena. Davy Klaassen ontbreekt dan bij Ajax. De aanvoerder kreeg in de slotfase een gele kaart toen hij bij de scheidsrechter verhaal ging halen over een afgekeurd doelpunt van Kasper Dolberg.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee