Verdachte kindermoord brengt politie naar nog een lijk

© AD

© ANP

thumbnail:
thumbnail:

De Duitse politie heeft donderdag de negentienjarige man aangehouden die maandagavond in de kelder van een woning in de plaats Herne een negenjarige jongen zou hebben doodgestoken. Hij werd gearresteerd in een cafetaria in Herne en wees de politie vervolgens op een brandend huis waar nog een lijk werd gevonden.

ANP

Het in de brand gestoken huis zou de plek zijn waar de man zich eerder verstopt zou kunnen hebben. De vermeende kindermoordenaar vroeg zelf in de cafetaria aan het personeel om de politie te bellen. Eerder bracht de politie het bericht naar buiten dat er twee lijken waren gevonden, maar dat werd later gecorrigeerd.

Duitsland was sinds het geruchtmakende incident in de ban van de klopjacht op de man. In Herne zelf riepen de autoriteiten ouders op hun kinderen niet op straat en op speelplaatsen te laten spelen. De vermoedelijke dader werd door de politie als gevaarlijk gezien.

BuurlandenIn de zoektocht naar de verdachte Marcel H. werden ook korpsen in buurlanden betrokken. Zo keek de politie in Limburg op verzoek van de collega's uit naar de voortvluchtige man. Hoewel er berichten waren dat hij vermoedelijk uit de deelstaat Noordrijn-Westfalen was gevlucht, hield de politie er rekening mee dat hij nog in de buurt was.

H. kende Jaden enigszins en nodigde hem maandag uit even met iets te komen helpen. De jongen werd in de kelder volgens Duitse media met veertig messteken om het leven gebracht. H. pochte over zijn misdaad op het 'darknet' op internet.

Zie ook: Limburgse politie alert op Duitse kindermoordenaar

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee