Limburgse robotbal in top-3 zorginnovatie

© Quineto

© Quineto

© Quineto

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Het Limburgse bedrijf Qineto is geëindigd in de top 3 van beste zorginnovatie van Nederland met de Qbi. De robotbal werd uit 109 inzendingen geselecteerd voor de Nationale Zorginnovatie 2017.

Monique Parren

De vinding werd donderdag gepresenteerd tijdens het Health Valley Event in Nijmegen. Qbi trok daar de aandacht van niemand minder dan Prins Constantijn.

CameraDe Qbi registreert lichaamsbewegingen van gebruikers met een ingebouwde camera en stuurt daarmee een fysieke bal aan die de bewegingen volgt. Senioren kunnen hiermee onder andere hun balans en coördinatie tijdens een revalidatietraject verbeteren. De robotbal wordt inmiddels gebruikt door de Cicero Zorggroep, Envida en Meander.

De Nationale Zorginnovatieprijs is een jaarlijks terugkerend initiatief om innovaties in de zorg- en welzijnssector te steunen. De inzendingen zijn beoordeeld op haalbaarheid, schaalbaarheid, kwaliteit en efficiëntie.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal