Limburgse robotbal in top-3 zorginnovatie

Print
Het Limburgse bedrijf Qineto is geëindigd in de top 3 van beste zorginnovatie van Nederland met de Qbi. De robotbal werd uit 109 inzendingen geselecteerd voor de Nationale Zorginnovatie 2017.

De vinding werd donderdag gepresenteerd tijdens het Health Valley Event in Nijmegen. Qbi trok daar de aandacht van niemand minder dan Prins Constantijn.

Camera
De Qbi registreert lichaamsbewegingen van gebruikers met een ingebouwde camera en stuurt daarmee een fysieke bal aan die de bewegingen volgt. Senioren kunnen hiermee onder andere hun balans en coördinatie tijdens een revalidatietraject verbeteren. De robotbal wordt inmiddels gebruikt door de Cicero Zorggroep, Envida en Meander.

De Nationale Zorginnovatieprijs is een jaarlijks terugkerend initiatief om innovaties in de zorg- en welzijnssector te steunen. De inzendingen zijn beoordeeld op haalbaarheid, schaalbaarheid, kwaliteit en efficiëntie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →