Burgemeester van Roermond sorteert bidprentjes

Print
Burgemeester van Roermond sorteert bidprentjes

Afbeelding: Jeroen Kuit

Burgemeester Rianne Donders van Roermond, afkomstig uit Brabant, blijk toch een beetje ‘Limburgs’ bloed te hebben. Ze is verwant aan Peter Nissen uit Bergen. En – toeval bestaat soms niet – Nissen is mede-auteur van het grote geschiedboek van Roermond.

Donders ontdekte de link met ‘haar’ stad donderdag dankzij haar inzet voor het Instituut voor Genealogie en Streekgeschiedenis in Roermond. Daar verrichtte ze vrijwilligerswerk in het kader van NL Doet door bidprentjes mee te sorteren.  Het instituut beschikt over een collectie van een miljoen prentjes die op alfabetische volgorde moeten worden gezet om de informatie digitaal in te kunnen voeren. Als dank voor haar inzet was het instituut in het familieverleden van Donders gedoken door een zogeheten verwantschapstabel te maken.Roermonds burgermoeder was er blij mee. ‘Het bewijs’ van haar Limburgse link krijgt een plekje op haar kamer op het stadhuis. Rianne Donders doet als groot voorstander van vrijwilligerswerk jaarlijks mee aan NL Doet. Ze koos dit keer voor het Instituut voor Genealogie en Streekgeschiedenis omdat ze veel belangstelling voor (familie)geschiedenis heeft en bidprentjes  iets ‘aangrijpends’  hebben. “Ze vertellen het levensverhaal van mensen.” 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen