Timmermans: campagne ‘poppetjespolitiek’ past niet bij Asscher

© ANP/John Thys

Lijsttrekker Lodewijk Asscher van de PvdA heeft het zo moeilijk in de verkiezingen omdat hij niet past in de ‘poppetjespolitiek’ zoals die momenteel tijdens de campagne wordt bedreven. Dat stelt eurocommissaris Frans Timmermans in een interview met De Limburger.

Paul Bots

Timmermans steunde bij de interne lijsttrekkersverkiezing oud-fractieleider Diederik Samsom. Toch schaart hij zich nu achter Asscher. “Zonder tegenzin, want die man deugt door en door.”

Timmermans vindt dat zijn partij tijdens de campagne te weinig hamert op de verdiensten van het huidige kabinet waar de partij aan deelneemt. De partij heeft het soms zo druk met het voeren van interne discussies over wat beter moet, dat ze vergeet de successen te vieren. Dat terwijl in de voorbije jaren echt PvdA-beleid is gevoerd, zo stelt hij.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee