Wanorde bij Limburgs ziekenhuis

© ANP

In het Zuyderlandziekenhuis in Heerlen is een conflict uitgebroken tussen radiologen en directie. De partijen beschuldigen elkaar van chantage, machtsmisbruik en winstbejag.

Redactie

Dat blijkt uit documenten die in handen zijn van NRC.

PrivékliniekInzet is het eigendom van een goedlopende privékliniek dat aan het ziekenhuis is verbonden. Radiologen van de vakgroep zijn ook daar werkzaam én bezitten aandelen in de kliniek.De radiologen worden door de leiding van het ziekenhuis ervan verdacht dat ze patiënten onnodig doorverwijzen naar de kliniek, door kunstmatige wachtlijsten te creëren.

WanordeHet NRC beschrijft het conflict in een reconstructie. De raad van bestuur van het ziekenhuis vindt dat de vakgroep radiologen in wanorde verkeert en niet functioneert. De partijen beschuldigen elkaar van chantage en winstbejag.

VerkoopDe meeste radiologen hebben besloten hun aandelen te verkopen. Een minderheid vecht dat besluit bij de rechtbank aan.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee