Binnen half uur 30.000 Pinkpop-kaarten verkocht

© Annemiek Mommers

De kaartverkoop voor Pinkpop kende zaterdagmorgen een veelbelovende start. In het eerste halfuur werden al 30.000 kaarten aan de man gebracht. Dat was "volgens verwachting", liet een tevreden Jan Smeets weten.

Guus Urlings

Bij het hoofdkwartier van Pinkpop aan de Mauritslaan in Geleen stond bij aanvang van de verkoop een rij van naar schatting 300 festivalgangers te wachten. Helemaal vooraan stond René Donners (20) uit Geleen, die zich vrijdagmiddag meteen na schooltijd, rond kwart over een, al voor de de deur posteerde. Niet uit angst om anders naast het net te vissen, maar ' voor de sport'. "Vorig jaar was ik achtste of negende in de rij. Toen heb ik mezelf beloofd dat ik dit jaar nummer één zou zijn."

InternetOpmerkelijk: de rij in Geleen was korter dan vorig jaar. Blijkbaar geven steeds meer Pinkpop-fans er de voorkeur aan hun kaarten via internet te bestellen. En voor wie verwacht had dat de komst van Justin Bieber voor een extra stroom opvallend jeugdige bezoekers zou zorgen: dat gebeurde niet. "Die meiden gaan echt niet een paar uur hier op straat hangen voor een kaartje", aldus het oordeel van een geharde Pinkpopganger.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee