'Turkse minister voor Familiezaken op weg naar Nederland'

© ANP

De Turkse minister Fatma Betül Sayan Kaya (Familiezaken) komt over land naar Rotterdam. De bewindsvrouw is momenteel in Duitsland, berichtte het Turkse staatspersbureau Anadolu zaterdag.

ANP

De bewindsvrouw zou eigenlijk vrijdag al spreken in Nederland in het kader van een promotietour van Turkse ministers in Europa om hun landgenoten warm te maken voor het referendum over de grondwet.Sayan Kaya kreeg te horen dat ze niet welkom was in Hengelo en Wehl. Zalenverhuurders in beide plaatsen besloten hun ruimtes niet beschikbaar te stellen voor politieke bijeenkomsten.Ook een bezoek van de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavusoglu ging niet door. Nederland trok zaterdag de landingsrechten in voor zijn vliegtuig omdat de openbare orde in het geding zou zijn. Dat leidde tot een woedende reactie van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, die foeterde over Nederlandse ,,nazi-overblijfselen en fascisten''.Lees ook: Erdogan: Nederland is nazi-overblijfsel en fascistisch

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee